Kombinovana soba

Савршен и друштвено коректан поклон којим родитељи испраћају своју милу девојчицу у брачне воде. Састоји се од регала са два ормара, један за њу, други за њега, са полицом за књиге и местом за телевизор. Обично је ту и столић за кафу, једна фотеља и два лежаја на извлачење, клик-клак фазон. На почетку ће спавати на једном, касније ће делити место за снове за децом… А кад птићи напусте гнездо, опет ће, дебели и стари, имати свако своје место за одмор. У тој соби ће, осим ноћи, проводити и дане, прослављати рођендане, дочекивати госте… Идеална је за мале станове, бар за почетак. А ако им крене, па сазидају кућу, може из комбиноване врло лако да постане дневна, дечија или спаваћа соба, у зависности од потребе.

– Друже директоре, требало би под хитно да уведемо и трећу смену у погон!

– Зашто, друже замениче директора?

– Управо је стигла вест из Светозарева, из фабрике каблова, да ће поводом две деценије рада свим запосленима који до краја децембра 1975. године напуне више од десет година радног стажа бити додељени станови!

– Је л’ то одлучено на збору радника?

– Јесте!

– Ух! Тај ће пример следити и друге фабрике. Уводи трећу смену и реци Милени да нацрта још једну врсту комбиноване собе. Нек буде бар две за избор.

– Друже директоре, овај, знате ли ви да до тада и ја пуним преко десет година?

– Знам, знам, друже замениче директора. Ти оно имаш једно дете? Може трособан, 83 квадрата?

Preuzeto sa http://vukajlija.com